image
 |  0 2 Липня 2019 | 15:29

«Термін за «бандеризм»: журналіст із Донецька жорстко відповів Богдану на заяву про російську мову

Глава Офісу президента Андрій Богдан пропонує «дозволити Донецьку розмовляти російською». Оце я сміюся.

Про це в соцмережі написав журналіст Сергій Стуканов, - пише Вголос.

«Може, Богдан би спершу створив умови для всіх місцевих охочих розмовляти українською? Може, він спершу унеможливив би в Донецьку наругу й знущання над українською мовою? – зазначив журналіст .- Зробив би так, щоб в Донецьку будь-хто охочий міг поспілкуватися українською посеред вулиці, а тоді зайти до місцевої, прости Господи, прокуратури й міліції – й одержати відповідь українською, а не термін за «бандеризм»?»

«Може, спочатку Богдан забезпечив би щонайменше 50% шкіл з українською мовою викладання, українські групи у вишах, українську в місцевих органах влади, на телебаченні й на радіо? Може, хоча б організував пару десятків українських розмовних клубів для всіх, хто волів би практикувати українську в російськомовному місті?» – додав Стуканов.

За його словами, цього досі не зроблено. Про все це пан Богдан іще навіть не згадував.

«Ну, тоді всі балачки про «дозволити говорити російською» вважаю знущанням і цинізмом найвищої міри», – резюмував журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський ветував закон, який дозволяв процедуру імпічменту

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити