image
 |  2 6 Грудня 2017 | 14:25

Ти не знаєш, що з тобою буде завтра": у київській школі дітей змушують вчити російську мову

Батьки школярів дивуються, але деякі не бачать у цьому нічого страшного
В одній з київських шкіл психолог змушує дітей вчити російську мову. При чому, навіть тих школярів, які відмовилися від відвідування цього факультативу.
Як розповіла мама одного з учнів молодших класів, психолог змушувала дитину йти на цей факультатив, аргументуючи тим, що мовляв "ти не знаєш, що з тобою буде завтра, і де ти опинишся".
"Підкажіть будь ласка! Я просто здивована. У нас в школі є факультатив російської мови. Факультатив це за бажанням, наскільки я знаю. Ми з вересня написали відмову. Все було нормально, ніхто його не змушував туди ходити. У п'ятницю шкільний психолог змушувала дитину йти на цей факультатив, аргументуючи тим, що мовляв ти не знаєш, що з тобою буде завтра, і де ти опинишся. Залишила його в спокої лише після того, як дитина мені подзвонила. Що робити в цій ситуації? І чи адекватна взагалі ця психолог?!" - написала жінка в Facebook-спільноті "БАТЬКИ SOS".


"Психолог не адекватна. Скажіть, що якщо ще раз буде змушувати - зателефонуєте в СБУ, для перевірки її поглядів", - написав один з користувачів.

Одна жінка зазначила, що в київських школах російську треба вивчати не просто факультативно, а "потрібно ввести окремий урок".
"Чудово, що є такий факультатив. Я б ще урок ввела. Ви ж самі пишете російською. Багато дітей пишуть російською українськими літерами тому, що є такі батьки, які вважають, що російська їм не знадобиться в житті", - написала вона.
"Вважаю, що якщо дитина думає російською, то і на папері вона повинна вміти грамотно висловлювати свої думки", - вважає Ганна Дубровська.

У відповідь один користувач написав: "Не бачу взагалі ніякого сенсу вчити російську мову".
"Росія - тупикова гілка цивілізації, так і у їхньої мови немає майбутнього. Є багато інших мов у світі, які дітям принесуть користь у житті, ніж витрачати час на "мертву" мову", - зазначив чоловік.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити