image
 |  7 2 Серпня 2018 | 15:52

Тигренятку Тріші з Луцька виповнилося три місяці

Із маленького смугастика, якого відмовилася доглядати мама, Тріша вже виросла у величенького котика. Завдяки піклуванню працівників Луцького зоопарку та волонтерів, тигреня успішно розвивається, знайшло нову подругу та розтопило серця своїх батьків, адже знову повернулося до них у вольєр.
Про це повідомляють "Волинські новини".
Три місяці сьогодні святкує Тріша. Свій ранок вона розпочинає з полювання, а вже побачивши подругу дитинства песика Дору, - із нею береться за забави.
Нагадаємо, народилося тигреня 2 травня й батьки від нього відмовилися. Відтак, уперше в історії Луцького зоопарку взялися виходжувати таку тваринку, а це - спеціальний догляд, харчування, масажі.
За три місяці з кілограмової малечі Тріша виросла майже до 11 кілограмів й показує характер справжнього хижака.
Розповідає про смугастеньку директор зоопарку Людмила Денисенко.
«Сьогодні нашій іменинниці 3 місяці. У нас є значні зміни, адже останні два тижні вона проводить зі своїми батьками в облаштованому вольєрі. Інтерес до неї проявляє тато Тамерлан, мама не дуже. Є у нас доглядачі, які досі допомагають. На щастя, пляшечку з молоком вже відкинули, вона п’є його з тарілки. Також у раціоні Тріши є м’ясо, півкілограма на день і стільки ж по вазі рибного філе чи морської риби.
Наш котик вже активно проявляє себе, як хижак, тому її прогулянки територією стали небезпечними для відвідувачів. Її ми випускаємо, коли зоопарк зачинений чи із самого ранку з її подружкою Дорою. Дорі, до речі, вчора було 5 місяців. Приємно, що Тріша знайшла собі поругу, видно, що граючись вони не проявляють агресії один до одного.
Наш хижак зараз швидко росте, щоденно набирає десь 200 грамів, ми маємо вже 10,5 кг. Характер Тріши видно одразу, адже коли вона виходить гуляти, то одразу береться за полювання, особливо полюбляє квітники чи ялинки, в них ховається. І хода в неї стала впевнена, поважна - тигряча», - каже пані Людимла.



 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Відкрили віртуальну екскурсію до луцького Музею книги

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити