image
 |  5 7 Березня 2023 | 17:14

Тисячі вбитих окупантами українців неідентифіковані

В Україні ідентифікували приблизно 3 тис. тіл вбитих українців.

Ще 2,8 тис. тіл поки не впізнали й не ідентифікували через відсутність порівняльного ДНК-матеріалу, повідомив заступник голови Національної поліції, керівник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе, - пише ВолиньUA.

Для ідентифікації загиблих українців спеціалісти-криміналісти використовують пересувні ДНК-лабораторії.

"Мобільні лабораторії ми отримали завдяки міжнародним партнерам. Дозволяють швидко відібрати ДНК у загиблого та у його родичів. Такі лабораторії використовувалися для ідентифікації тіл після ракетних обстрілів торгового центру у Кременчуці, у середмісті Вінниці, під час падіння гелікоптера під Києвом", – розповів Цуцкірідзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Patriot та Leopard вже в Україні

Зазвичай на місці події працюють дві пересувні ДНК-лабораторії. Одна відбирає ДНК у загиблих, інша – у їхніх кровних родичів.

"Згодом за лічені хвилини відбувається порівняння наявного матеріалу та у разі збігу – встановлення особи", – додали в Нацполіції.

Зараз у Нацполіції працюють вісім пересувних лабораторій. Формується "база ДНК".

"Майже 16 тисяч родичів загиблих або безвісти зниклих здали ДНК. При цьому відбираються профілі під час повернення тіл наших захисників. Ці відомості зберігають в експертних закладах системи МВС", – підсумував посадовець.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити