image
 |  0 18 Серпня 2019 | 14:51

Топ-10 найбільш затребуваних професій в Україні

Найбільш затребувані професії в Україні не вимагають вищої освіти і відносяться до робочих спеціальностей, проте є й винятки. 

Про це пише Соцпортал.

У другому кварталі 2019 го в десятку найбільш затребуваних професій серед найбільших українських міст потрапили в основному універсальні. У більшості випадків роботодавці шукають продавців-консультантів, водіїв, бухгалтерів і представників робочих спеціальностей, а не страховиків або ювелірів, повідомляють Українські новини з посиланням на HR-експерта сервісу Rabota.ua Тетяну Пашкіну.

Загалом, в ТОП-10 найбільш затребуваних в Україні професій за другий квартал 2019 го увійшли наступні: 

Продавець-консультант (середня очікувана зарплата - 8,4 тис. Грн.).

Виробництво: робочі спеціальності (14,4 тис. Грн.).

Робота без кваліфікації (9,9 тис. Грн.).

Бухгалтер (11,6 тис. Грн.).

Водій (14,5 тис. Грн.).

Повар, шеф-повар (14,4 тис. Грн.).

Офіціанти, бармени, хостесс (9,5 тис. Грн.).

FMCG: торговий, регіональний представники (13,4 тис. Грн.).

Інтернет-маркетинг, SEO, інтернет (17 тис. Грн.).

Складське господарство (11,65 тис. Грн.).

За словами експерта, з цього переліку тільки чотири вимагають вищої освіти і зустрічаються в основному по Києву. Мова про бухгалтерів, веб-розробників, інтернет-маркетологів і торгових представників.

"Якщо ми говоримо про кількість вакансій, про першу десятку, то це, як правило, універсальні професії, які не потребують, в більшості своїй, вищої освіти. Це продавці-консультанти, виробництво, робочі спеціальності, охоронці, офіціанти, кухарі, шеф-кухарі , торгові представники, бухгалтера, веб-розробка, по Києву - це інтернет-маркетинг, іноді трапляються складські професії і будівництво, влітку в сезон ", - повідомила Пашкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, які професії найбільш затребувані на Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити