image
 |  2 1 Березня 2018 | 18:50

Топ-5 книг для березневих вечорів

Календарна весна вже постукала у наше віконце. І хоч ще її тендітні обійми недосить теплі, але все таки - це перші промені пробудження. За вікном ще вдосталь снігу та морози розійшлись не на жарт, тож можна поринути у вечірню теплу магію, разом з цікавою книгою. Наше видання підібрало для справжніх книгоманів Топ-5 книг для березня.

"Чтиво" Джессі Келлерман


Пародія на роман про таємних агентів та супершпигунів, які «одним плавним рухом змушують супротивника падати на коліна та хапати ротом повітря». Вуса відклеюються, ніж з зубної щітки не вискакує, вороги регулярно виявляються друзями, а друзі — ворогами, і все це — на тлі безкінечної громадянскьої війни між Західною та Східною Злабією, пострадянською країною, де люди їдять самі варені коренеплоди, а правлять ними лорди-президенти.

«Листи з Литви/Листи зі Львова» Мар’яни Савки та Маріанни Кіяновської


Навіть якщо вірші не твоє, ця збірка поезії зможе надихнути на мандри. Спробуй її перечитати лише заради особливого настрою подорожі. Дві поетеси, до того ж хороші подруги, писали щодня одна одній листи. Перша – зі Львова, друга – з Литви. Вони описували свої будні, свята, відчуття, думки, власні міста.

 

«Смаки раю: соціальна історія прянощів, збудників та дурманів». Вольфґанґ Шивельбуш


Відомий німецький дослідник науки та культури Вольфґанґ Шивельбуш пише у своїй книзі про історію появи у Європі різноманітних спецій та прянощів. Автор переносить читача у мандрівку хмільними середньовічними трапезними залами, першими кав’ярнями часів реформації, будуарами іспанської аристократії, англійськими джин-барами, опіумними притонами та багатьма іншими цікавими місцями.

"Місіс Делловей" Вірджинія Вулф


Твори Вірджинії Вулф — це мастрід для будь-кого, хто вважає себе освіченою людиною. Якщо вас лякає термін «потік свідомості», або ви з тих, хто не впорався з «Уліссом» Джойса, якого вважають «найближчим літературним родичем» Вулф, то знайте: твори Вулф не мають нічого спільного з в`язкою каламуттю, яку прийнято чомусь називати «потоком свідомості», а Джойс їй родич дуже далекий. Проза Вулф — яскрава, рельєфна, швидка, всепроникна. Сам сюжет вкладеться у одну фразу: чудового червневого дня Кларіса Делловей розмірковує, чому вийшла заміж за статечного Річарда, а не за екстравагантного Пітера. Сюжет — сюжетом, а книга — це три окремих складних, таких схожих на наші, життя. Три життя та одна смерть. Один з найкращих англомовних романів за версією Time, який надихнув володаря Пулітцерівської премії Майкла Каннінгема на написання не менш блискучого роману «Години». Це перше видання роману “Місіс Делловей” українською мовою.

"Під скляним ковпаком" Сильвія Плат


Сильвія Плат — письменниця, яка спочатку була відома як поетеса. Взагалі, спочатку був відомим поетом її чоловік, Тед Х`юз, він же і видав більшість її творів, але вже після самогубства дружини. А до її смерті він не дуже тішився, що в родині двое митців. Єдиний роман американської письменниці вийшов у 1963 році, за кілька тижнів до її самогубства. У майже автобіографічному романі, йдеться про життя молодої жінки, яка страждає на депресію.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити