image
 |  0 1 Грудня 2018 | 11:22

Книголюбам Волині: Топ-5 книг для морозного грудня

Ось і зима зайшла в нашу хату, закутала в теплі пальта та шуби і зодягла у в'язані шапки та шкарпетки...

Все, що було неквапливим - набрало руху, адже розміряні прогулянки перетворилися на біганину. Ми чимшвидше хочемо забігти в рідну оселю до теплих батерей та затишних камінів.

І тепер довгі зимові вечори дарують кожному казку. Посидіти з книжкою в руках, обкутавши ноги пледом і насолоджуватись улюбленим романом, сторінка за сторінкою - ось маленька мрія, що вже здійсниться у грудні.

Наше видання підготувало для своїх читачів Топ-5 книг для першого місяця зими.

Грем Сімсіон. Проект «Розі»

Головний герой, від імені якого ведеться розповідь – майже сорокарічний вчений-генетик на ім’я Дон, який має великі проблеми з комунікацією в соціумі. Простіше кажучи, цей надзвичайно педантичний чоловік живе за власними суворими правилами і просто не вміє нормально спілкуватися з жінками. Навіть пошуки майбутньої претендентки на роль своєї дружини він організовує з притаманною йому скрупульозністю: складає детальну анкету, проводить попередні тести й експериментальні опитування, тобто веде серйозний проект в надії віднайти ідеальну партнерку на все життя. Звісно, що з його суворими вимогами до претенденток і не завжди тактовною прямотою успіху він не досягає, зате доля посилає йому його повну протилежність – молоду дівчину Розі, яка вміє насолоджуватися життям, не шанує ніяких правил і паралельно намагається розшукати свого батька.

"Весняні ігри в осінніх садах" Юрій Винничук

 Роман написаний від першої особи, тобто від імені самого автора, тому лише читач може здогадуватися чи це вигадана історія, чи автобіографія самого Юрія. Можна сказати, що головний герой роману такий собі ловелас, який вирішив підкорити серце кожної дівчини. І не тільки серце, а й затягнути її в ліжко.

У творі порушені одвічні теми любові, пристрасті та смерті, які щільно переплітаються між собою. Вишукана лексика твору, а також і еротичні сцени змушують читача задоволено, а подекуди й сором’язливо посміхнатися, а відверті розмови пронизують до самого серця того, хто з головою поринув у цей роман.

Діана Сеттерфілд, «Тринадцята казка»

«Скажіть мені правду». Саме з цієї фрази починається круговорот захоплюючих подій, які затягують читача з головою. Якщо ви хочете зануритися в світ загадок і таємниць, швидше хапайтеся за цю книгу. Ця історія схожа на казку. На сучасну казку, де немає чіткої межі між добром і злом. Мрійниця і любителька класичної літератури розкриє таємницю не тільки відомої письменниці, а й свого народження.

Сара Еддісон Аллен «Садові чари»

«Садові чари» Сари Еддісон Аллен – саме те, що необхідно сірого дня восени. Ідеально – з горнятком чогось теплого та під пледом, аби історія сестер Уеверлі вас зігріла повністю. Як може бути інакше, якщо мова в книзі піде про магічні здібності, від яких не втікти й на край світу? А ще тут присутня абсолютно чарівна яблуня, проте поки незрозуміло, чи варто куштувати її плоди – адже яблука покажуть вам найсильніший момент життя, а все інше після цього може здаватись прісним…

Марґарет Етвуд «Сліпий убивця»

Лора і Айріс – зовсім різні на перший погляд сестри. Одна – дивачка, інша – стримана. Та все ж вони – родичі. Жінок об’єднує не тільки спільна кров, а ще й спільна історія, що стала фатальною для одної з них. Життя сестер почало змінюватися після знайомства з ексцентричним письменником Алексом. Невдовзі Лора пропала. Айріс від молодшої сестри дісталася лише книга, головний герой якої розповідає коханці про сліпих убивць. Насправді, це не просто роман, а схованка, в якій можна знайти відповіді на деякі питання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити