image
 |  0 1 Жовтня 2018 | 11:34

Топ-5 книг для оксамитового жовтня

Осінь щодалі закутує нас в прохолоду, де-не-де залишаючи нам миті насолоди барвистим жовтнем. Чай, кава, вечір та улюблена книга - ось це і є бездогонна мить книголюба, сповнена тишею і теплом.
Наше видання підготувало для Вас Топ-5 книг для оксамитового жовтня, аби Ви могли насолодитися довгими вечорами сповна.

“Польові дослідження з українського сексу” Оксана Забужко



 
Роман про небезпеку повного занурення в іншу людину, про тотальну любов, яка вимагає від жінки відмови від самої себе, свого таланту, місії та простору, від своєї душі і долі. Роман видано англійською, болгарською, голландською, італійською, німецькою, польською, румунською, російською, сербською, шведською та чеською мовами. Інші твори Оксани Забужко:  “Сестро, сестро”, “Казка про калинову сопілку”, “Музей покинутих секретів” теж видаються у перекладі за кордоном. Їх обов’язково потрібно прочитати.

«Оголений нерв », Світлана Талан



Письменниця в своєму романі повертає нас до складних, переломних подій 2014 року: події Майдану, початок війни, новий поділ народу на тих, хто “за” і “проти”, на “своїх” і “чужих”. Найсумніше те, що такий поділ відбувається і в родинах, між друзями – їхні переконання змінюються, вони стають по різні боки барикад і в один момент перетворюються на чужинців і навіть ворогів. Твір змушує переосмислити події революції гідності, пишатись своїм народом, плакати та сумно всміхатись, але точно не залишитись байдужим.

Джордж Орвелл «1984»



«1984» -  роман-антиутопія  – один з найголовніших і вже точно найважливіший роман минулого сторіччя. Книга після якої поринаєш у океан думок. Починаєш аналізувати довічні актуальні питання: що таке влада та який вплив вона має на суспільство; якими засобами маніпулює; чи надає вона суспільству свободу або все це гра, а люди лише засоби.  Сьогодні ми живемо в інформаційне розвиненому всесвіті, чи не є цей інформаційний простір – основним засобом контролю над нами, адже його стрімкий розвиток допомагає керувати суспільством легше, ніж ніколи. А хто володіє інформацією – володіє всім.

Ден Браун «Джерело»



Романи Дена Брауна це – завжди виклик, попередження, застереження, суперечність і… більше запитань, ніж відповідей. Не виняток новий історичний трилер «Джерело», що став однією із найочікуваніших літературних новинок цього року. Чи можливо передбачити майбутнє?, наука VSрелігія: де шукати істину?, «звідки ми?», «куди прямуємо?» – ось лише деякі із засадничих непростих питань, які письменник порушує у своєму інтелектуальному детективі. І на мою думку, «Джерело» ще цікавіша і суперечливіша книга, ніж «Код Да Вінчі».
Футуролог, комп`ютерник, фахівець теорії ігор, учень професора Роберта Ленгдона, Едмонд Кірш готується проголосити на весь світ про своє відкриття, яке здатне спростувати основні твердження всіх світових релігій, але науковця вбивають просто в прямому ефірі, на очах мільйонів телеглядачів. Тепер від професора Роберта Ленгдона і директорки музею Гуггенхайма Амбри Відаль залежить чи дізнається світ що ж саме відкрив видатний винахідник, але для цього необхідно розшифрувати пароль, яким захищено доступ до презентації – такою є зав`язка сюжету.

Іван Андрусяк "Зайчикова книжечка"



Заплющіть очі. Дозвольте собі вифантазувати двох дітей, схожих на вас -  хлопчика та дівчинку. А тепер уявіть, що це - ваші батьки, тільки ще маленькі. Уявили? Що, тато колись був... маленьким?! І мама - теж?! Ой, точно, як і я, як і будь-хто. Так, у це важко повірити, отак зопалу, що й вони свого часу були дітьми, ба навіть немовлятами! Що бавилися машинками і ляльками, грались у пісочку та пустували. А ще і їх батьки лагідно кликали «мій зайчику»!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити