image
 |  2 6 Листопада 2017 | 18:05

Топ-менеджер «Нафтогазу» відповів на офшорні звинувачення

Член правління дочірньої компанії "Нафтогазу" "Укртрансгаз" Сергій Олексієнко спростовує інформацію про те, що він заснував офшорну компанію Pioneer Foundation для виведення валюти за кордон, щоб не стикатися з валютними обмеженнями, що діють в Україні.

Про це він заявив в коментарі Liga.net, повідомляє Економічна Правда.

"Компанія відкривалася з метою довгострокового планування спадщини. Обмеження НБУ спочатку заявлялися як тимчасові, до їх зняття ніякої діяльності не планувалося", - сказав він.

"Аналіз, який провели юристи, показав, що до зняття обмежень ніяких операцій робити не потрібно. З моменту відкриття компанія не вела діяльності, не відкривала рахунків, не отримувала активів", - додав член правління "Нафтогазу".

"В кінці 2016 року, коли мені запропонували увійти до наглядової ради Приватбанку, я дав інструкції про її закриття, щоб не давати приводів для атак. У квітні 2017 року компанія була закрита. Зазначу, що обмеження НБУ були зняті не в лютому 2017 року, як написано в статті, а в червні 2017 року, тобто вже після того, як компанія була закрита", - сказав Олексієнко.

Нагадаємо, напередодні Слідство.Інфо повідомило, що для Олексієнко заснували компанію в офшорі для виведення валюти за кордон, щоб не стикатися з валютними обмеженнями, що діють в Україні.

У матеріалах стверджувалося, що до схеми з виведення валюти може бути причетний Альфа-Банк, а рахунок для фонду Олексієнко вирішили відкрити в Банку Кіпру.

Олексієнко в липні 2014 року почав працювати в "Нафтогазі України" і став уповноваженим з перспективних проектів.

Зараз він є членом правління дочірньої компанії "Нафтогазу" "Укртрансгаз", яка відповідає за передачу і зберігання природного газу. До роботи у державній компанії Олексієнко був інвестиційним банкіром.

Раніше ЕП писала, що контроль за фінансовими потоками "Укртрансгазу" знаходиться в руках членів правління компанії - Романа Білягі, Сергія Олексієнка та Сергія Макогона, які є членами команди глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

Нагадаємо, напередодні 400 журналістів з 67 країн одночасно опублікували викривальні матеріали про офшори і фінансові махінації політиків і чиновників різного рівня в рамках проекту Paradise Papers або "Документи з райських островів".

Інформація опублікована на сайті Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити