image
 |  5 3 Січня 2020 | 22:59

«Торгівля на крові»: на Донбасі конфіскували безакцизних цигарок з автівками на мільйони гривень

У Волноваському районі Донеччини українські силовики виявили та вилучили 9,5 тисячі пачок цигарок відомих тютюнових виробників без марок акцизного податку встановленого взірця, та 200 пачок цигарок із марками акцизного податку з явними ознаками підробки. Конфісковані також автомобілі.

Про це повідомляють у прес-центрі штабу ООС.

В межах операції «Акциз» та розслідування кримінального провадженняза ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України («Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів»), напередодні Нового 2020-го року слідчими управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Донецькій області, спільно з оперативниками ДФС України, залученими до операції об’єднаних сил та спецпідрозділу «К» СБУ, під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області, проведено слідчо-оперативні заходи в районі села Прохорівка Волноваського району, спрямовані на виявлення в незаконному обігу високоліквідних підакцизних товарів.

Так, під час огляду двох автомобілів у салонах та багажних відділеннях виявлено 9,5 тисячі пачок цигарок відомих тютюнових виробників без марок акцизного податку встановленого взірця, та 200 пачок цигарок із марками акцизного податку з явними ознаками підробки.

Жодних документів походження вантажу у водіїв не було.

Вся партія цигарок орієнтовною вартістю близько 500 тисяч гривень, а також два автотранспортних засоби Nissan X-Trail, орієнтовною вартістю 600 тисяч гривень, вилучені.

Тривають першочергові слідчі дії, направлені на встановлення кола осіб, причетних до кримінального правопорушення, каналів поступлення підакцизних товарів на контрольовану Україною територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині сапери знешкодили 7 артилерійських снарядів та 8 мінометних мін (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити