image
 |  117 1 Липня 2019 | 12:35

«Той хто не платить - халявщики та жлоби», - Бондар про екологічний збір

Кошти зібрані з екологічного збору спрямовуються на на підтримання парку у належному стані.

Прокоментував у соціальній мережі Фейсбук заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар.

Поставало питання, «Чи потрібно сплачувати екологічний збір при в'їзді в Шацький парк?». Більшість людей вважають, що сплачувати не варто, адже прозорості використання цих коштів немає. Натомість, як пояснює головний лісник України Бондар, збір коштів працівниками парку єх законний та передбачений Законом.

 «Звісно збір законний. Передбачений Законом про природно-заповідний фонд України Ст. 47.  Кожна сплата фіксується про що видається відповідний чек. Про всі кошти які надійшли та видатки, здійснені за ці кошти говорить інформація на стенді поруч з приміщенням , де проводиться збір коштів, а також на сайті парку. Усі кошти ідуть на підтримання парку у належному стані», - коментує Володимир Бондар.
«А всі , хто не платить цю мізерну суму просто халявщиками і жлоби!».

В цьому питанні «кришу» Марії Христецькій вирішив поставити Володимир Бондар. Адже саме керівну посаду молода працівниця може завдячувати очевидно  Нальковичу. Звісно, за які заслуги вона опинилась на цій посаді, це вже така таємниця, як і облік коштів з екологічного збору.

До слова, на офійціному сайті немає Шацького НПП відсутня інформація щодо діяльності посту та екологічного збору.

Читайте також: Показуха від лісників: самовільно висадили, а потім забрали рослини з клумб у центрі Луцька (ФОТО)

Тому, за чисті води, пляжі в заповіднику в першу чергу відповідають самі відпочивальники та люди, які надають приміщення для відпочинку та зокрема місцева влада.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити