image
 |  0 20 Червня 2020 | 08:24

Трагедія у Луцьку: батьки розповіли про смерть своєї 5-річної дитини

16 червня у Луцьку померла від пневмонії 5-річна Вікторія Смаль, у якої підозрювали COVID-19. Дівчинка померла в результаті зупинки серця, проте ховали її в закритій труні та герметичному пакеті, адже підозрювали коронавірус. Лише після похоронів батьки дізналися, що діагноз не підтвердився.

Про це йдеться у Skype-інтерв'ю з батьком померлої дівчинки на телеканалі Аверс.

Вікторія три дні перебувала у інфекційній лікарні. Дівчинка померла 16 червня, поховали її 17 червня.

Батько дівчинки Сергій Смаль розповів, що перші ознаки хвороби проявились 11 червня, у дитини піднялась температура до 37,4. Наступного дня температура трималась у межах 37-38 градусів, батьки намагались збити температуру, проте вже за годину вона поверталась до попереднього рівня.

Через день у дівчинки температура піднялась до 40 градусів, батьки викликали швидку. Дитину госпіталізували в інфекційну лікарню з болями у животі та високою температурою.

Лише згодом їй зробили рентген, на якому побачили, що легені критично уражені. Смерть дівчинки наступила в результаті зупинки серця, проте батькам повідомили, що контактувати з дитиною зараз вони не можуть, адже в неї також підозрюють коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волинській ОДА розповіли, чому вони – серед аутсайдерів у боротьбі з коронавірусом

Похорон відбувався за протоколами МОЗ для хворих на коронавірус: тіло було в герметичному пакеті, труна – закрита, а всі присутні одягали захисні костюми.

Батько каже, що в довідці про смерть був вказаний діагноз «двостороння негоспітальна пневмонія» а навпроти пункту COVID-19 стояв знак питання. Лише після похоронів по телефону батькам повідомили, що діагноз не підтвердився. Проте результатів тестів батьки на власні очі досі не бачили.

Подробиці – в інтерв'ю батьків дівчинки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити