image
 |  5 1 Грудня 2018 | 23:26

Трамп і Путін зустрінуться тільки після звільнення Росією українських моряків і суден

Держсекретар США Майк Помпео наголосив, що, скасувавши заплановану на полях саміту G20 зустріч із Володимиром Путіним, Дональд Трамп хотів надіслати Росії недвозначне повідомлення.

Визначення дати зустрічі президентів Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа і Російської Федерації Володимира Путіна залежить від звільнення Росією захоплених у полон 24 українських моряків та суден у Керченській протоці.

Про це держсекретар США Майк Помпео заявив в інтерв'ю CNN, – інформує УНІАН.

"Президент хотів надіслати чіткий сигнал, що ми вважаємо таку поведінку неприйнятною, тому ми скасували зустріч", - сказав Помпео.

За словами держсекретаря, Трамп вирішив, що "правильним вчинком буде сказати росіянам: поверніть моряків, поверніть українські кораблі, вони їхні, люди мають бути повернуті додому, до їхніх родин".

"Він хотів надіслати недвозначне повідомлення, що росіянам потрібно змінити цю ситуацію", - наголосив Помпео.

Держсекретар зазначив, що був залучений до процесу прийняття рішення про скасування зустрічі Трампа і Путіна на полях саміту країн «Великої двадцятки» в Аргентині.

«Ми провели ретельну оцінку, ми обдумали можливість, ми обдумали повідомлення, яке ми надішлемо, і президент Трамп ухвалив рішення, що це буде вірним підходом з огляду на події напередодні саміту G20», - додав Помпео.

Він наголосив, що Росія має повернути Україні судна та захоплених військових до того, як Адміністрація Трампа розгляне питання щодо проведення наступної зустрічі президентів США та РФ.

Разом із тим, помічник президента РФ Юрій Ушаков заявив, що США запропонували Росії продовжити робочий діалог після скасування запланованої в рамках саміту "Великої двадцятки" зустрічі Трампа і Путіна.

Як повідомляє російське агентство ТАСС, про це Ушаков сказав журналістам у Беєнос-Айресі. Також помічник президента РФ стверджує, що діалог буде продовжений за участю помічника президента США з національної безпеки Джона Болтона.

Як повідомляв УНІАН, 29 листопада Трамп заявив, що вирішив скасувати зустріч з Путіним в рамках саміту "Великої двадцятки", тому що Росія не повернула Україні моряків і кораблі, захоплених 25 листопада у Керченській протоці. Президент США наголосив, що очікує на врегулювання ситуації навколо полонених українських моряків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецслужби РФ намагалися заслати в Україну своїх агентів під виглядом монахів, — СБУ (відео)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити