image
 |  2 19 Січня 2018 | 09:15

Трамп запропонував перенести переговори по Донбасу з Мінська в інше місце

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп запропонував перенести з Мінська в інше місце переговори по Донбасу. Про це заявив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв на прес-конференції у Нью-Йорку за підсумками засідання Ради безпеки ООН, передає російський  Тиждень.UA.


Він зазначив, що наразі досягнута домовленість працювати в цьому напрямку.
"Ми говорили про те, що "Мінськ-1" застопорився, у глухому куті, потрібен "Мінськ-2". Він (Дональд Трамп – ред.) говорить: "Давай в іншому місці (проведемо – ред.)". Я кажу: "Давайте", - розповів Назарбаєв.

"Взагалі це спочатку мало бути в Казахстані. Я поїздки робив, щоб зібрати всіх, щоб зустрілися там. Так домовилися, що в цьому напрямку будемо працювати", - додав Назарбаєв.
"Мінські домовленості зайшли в глухий кут, я вважаю. Зараз миротворців треба вводити в Донбас і Луганськ, щоб вони визначили кордон. Треба якось зближувати їхні позиції, підходити до взаєморозуміння. Цього взаєморозуміння сьогодні немає", - сказав Назарбаєв.
Як повідомлялося, українська сторона в Тристоронній контактній групі в Мінську просуватиме створення робочої підгрупи з обговорення модальностей повернення Україні контролю над державним кордоном із Російською Федерацією на Донбасі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити