image
 |  4 30 Червня 2019 | 15:04

Трамп зустрівся з північнокорейським лідером на кордоні двох Корей

Президент США Дональд Трамп зустрівся з північнокорейським лідером Кім Чен Ином в демілітаризованій зоні на кордоні Північної і Південної Корей.

Про це пише УНІАН.

Як повідомляє Reuters, лідери зустрілися в прикордонному населеному пункті Пханмунджом. Зазначається, що Трамп переступив через кордон і зайшов на північну сторону, ставши першим в історії президентом США, який ступив на територію закритої країни. Це вже третя зустріч лідерів КНДР і США. Вперше Дональд Трамп і Кім Чен Ин вперше зустрілися в червні 2018 року в Сінгапурі.

За підсумками зустрічі було підписано договір, що передбачає повне ядерне роззброєння Північної Кореї і перезапуск відносин між Пхеньяном і Вашингтоном. Другий саміт відбувся в лютому 2019 року у столиці В'єтнаму Ханої. За підсумками саміту в Ханої між Трампом і Кім Чен Ином планувалося підписання декларації, однак саміт завершився достроково і домовленостей з денуклеаризації КНДР досягти не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній на Тернопільщині відслужив літургію за воїнами УПА

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити