image
 |  4 16 Травня 2020 | 16:06

Транспортна криза: Луцький пенсіонер 4 години пішки йде до дачі

12 кілометрів пішки ходить подружжя Зуєвих із Луцька до дачі в село Гаразджа. 82-річний Юрій Зуєв розповідає, що шлях в один бік займає 4 години.

Пенсіонер Юрій Зуєв: "Відколи у Луцьку перестав їздити електротранспорт, вперше за 30 років, пішов до городу пішки. Прийшов, подивився води нема, світла немає, побув тут, поглубався, дерева пообрізав і пішов назад. Їшов три години. Прийшов додому ледь живий".

Пенсіонерка Здислава Зуєва: "Вирощуємо патисони, огірки, помідори. Без городини прожити на невелику пенсію дуже важко, каже 77-річна Здислава Зуєва. І вишні є, і абрикоси, все свіже і хороше, не зрівняти з купленими. Ніяких хімікатів".

Попри те, що доводиться долати в день більше 10-ти кілометрів, Зуєви кажуть – жити без дачі не можуть. Тут не лише працюють, аби мати, що їсти, а й відпочивають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку демонтують незаконні кіоски на Центральному ринку, базарники намагаються завадити

Заступник Луцького міського голови Григорій Недопад розповів, коли можна очікувати на відновлення руху електротранспорту.

Заступник Луцького міського голови Григорій Недопад: "Міністр охорони здоров’я озвучив, про те, що почнуться пом’якшення з 22 травня. Ми надіємось, що в постанові буде виписано, що саме може їхати – чи це тільки громадський електротранспорт, чи це будуть і маршрутні таксі, так звані маршрутки. Тобто ми чекаємо цю постанову. Після цього ми будемо приймати рішення на місцевому рівні і пускати транспорт".

Джерело: UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити