image
 |  2 13 Червня 2020 | 16:50

Треба дати українцям можливість заробляти тут, влада з цим повністю не справилася, — депутат Волиньради

Кожна криза породжує нові можливості та ідеї. Відкриває нові ніші. Деякі підприємці зрозуміли потреби суспільства і почали шити маски, виробляти дезінфікуючі розчини. Але не всі скористалися ситуацією, хоча під час пандемії на ринку звільнилися нові ніші.

Про це заявив у ексклюзивному інтерв'ю виданню «ВолиньUA» директор і власник волинського підприємства «Фабрика солодощів «Ласка», депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Юрій Цейко.

«Візьмімо до прикладу елементарну річ – пластиковий посуд. Його виробництво не становить жодних труднощів. Але в Україну його масово завозять з інших країні, з Туреччини. Криза мала б підказати людям – звільнилися нові ніші. Тут свою роль не зіграла держава. Влада мала би натякнути підприємцям: з’явилися нові ніші для бізнесу. І допомогти їм у часи кризи.

Я розмовляв з однією людиною з Польщі, яка працює на підприємстві. Там кожен працівник отримав 7 тисяч злотих від держави. Гроші виплатили для того, аби зберегти робочу силу. В Україні ситуація інша. Спочатку хвалилися, що повернули людей з заробітків. Але де ці люди тепер? Втікають назад у Європу", - констатує успішний підприємець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як волинське підприємство в період карантину зберегло роботу та здоров`я працівників

"Повернути людей мало. Треба дати їм можливість заробляти тут. З цим влада повністю не справилася. В України проблеми з економікою розпочалися давно, коли про коронавірус ніхто не чув. Нам треба не лише боротися з коронавірусом, а й проводити реанімацію всієї економіки та державного управління", - додає депутат Волиньради Юрій Цейко.

Детальніше про це – в інтерв'ю Юрія Цейка «Коронавірус показав, що потужність держави визначається не кількістю діячів шоу-бізнесу».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити