image
 |  0 2 Грудня 2021 | 16:09

Тренінг для журналістів від LIGA.net та Інтерньюз-Україна

15 грудня розпочнеться перший безкоштовний онлайн-тренінг для журналістів у рамках програми "Сприяння протистоянню дезінформації в українських ЗМІ".

Проєкт реалізує LIGA.net у партнерстві з Інтерньюз-Україна.

Журналісти зможуть вдосконалити знання і навички роботи з виявлення дезінформації, зокрема опанують інструменти перевірки правдивості повідомлень та фактчекінгу.

Тренінг проходитиме з 15 до 18 грудня у форматі відеоконференції в Zoom з 15:00 до 18:00. Буде також практична частина, завдяки якісному виконанню якої учасники можуть отримати можливість опублікувати результати роботи на LIGA.net.

Дедлайн для подання заявки – 12 грудня, 18:00. Зареєструватися для участі можна за цим посиланням.

Першого дня, 15 грудня, учасники ознайомляться з детальним розбором актуальних кейсів та дезінформаційних операцій в Україні та світі.

16 та 17 грудня відбуватиметься робота з практичними інструментами перевірки інформації, виявлення дезінформації та зловмисних наративів, пошук їхніх джерел.

18 грудня на учасників чекає обговорення практичного застосування засвоєного матеріалу з журналістами LIGA.net, які висвітлюють і аналізують приклади російської дезінформації.

Тренерами та спікерами стануть:

Володимир Єрмоленко – директор з аналітики Інтерньюз-Україна, головний редактор UkraineWorld.org, кандидат філософських наук, доктор політичних студій та викладач Києво-Могилянської академії;

Вікторія Романюк – заступниця головного редактора в проєкті StopFake;

 Валерія Кондратова – спеціальна кореспондентка LIGA.net;

Юрій Смірнов – спеціальний кореспондент LIGA.net.

З питаннями можна звернутися за електронною адресою: [email protected]

Довідка:

Проєкт «Сприяння протистояння дезінформації в українських ЗМІ» - це програма, яка реалізується порталом LIGA.net у партнерстві з Інтерньюз-Україна.

Мета програми - Підвищити рівень стійкості українського суспільства перед загрозою дезінформаційних операцій. Допомогти українським журналістам більш ефективно розпізнавати дезінформацію, яка потрапляє в український інформаційний простір. Підвищити потенціал українських медіа щодо виявлення та уникнення розповсюдження дезінформації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити