image
 |  7 4 Липня 2019 | 15:36

Третій рік поспіль: у Луцькраді кажуть, що моніторять ситуацію щодо смороду

3 липня було зафіксовано самовільний скид нечистот у каналізаційний колектор, який розміщений на відомчій мережі в районі вул.Мамсурова. За візуальними ознаками та типовим смородом ці нечистоти ідентичні стічним водам, що скидають на поля фільтрації ПАТ “Гнідавський цукровий завод”. Зафіксувати автотранспорт, яким було здійснено скид не вдалося, бо повідомлення надійшло вже як реакція на сморід, а побачити автомобіль - через особливості рельєфу цієї території. Земельна ділянка, де відбувався скид, знаходиться у віддаленому закутку за територією СКФ “Україна” і межує з територією ПАТ “Гнідавський цукровий завод”.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Вже за кілька годин не типові для міської каналізації стоки та типовий сморід проявився на міській каналізаційно-насосній станції №4, що на вул.Потебні та далі по всьому місту. Керівництво заводу ПАТ “Гнідавський цукровий завод” і надалі продовжує заперечувати своє відношення до скиду рідких відходів виробництва.

Група швидкого реагування департаменту муніципальної варти виявляла неприємні запахи о 01.30 на вул.Львівській в районі АС-1; о 01.49 вул.Ранкова (запах меляси); 5.54. вул.Винниченка. За добу до групи оперативного реагування надійшло 22 звернення щодо смороду в різних районах міста.

Станом на 19.00 годину 3 липня на полях фільтрації, що в районі вул.Львівської, встановлені бетонні блоки (обмежувачі руху) на заїзді до мулових карт, на які зливались відходи мелясної барди. Також була оброблена одна із мулових карт дезінфекційним розчином. В повітрі відчувався легкий хлорний запах.

О 17.00 годині відбулося розширене засідання тимчасової міжвідомчої комісії з подолання негативної екологічної ситуації у місті, на яке були запрошені депутати міської ради. Прийнято рішення чергове засідання 4 липня провести виїзним, запросивши усіх охочих представників ЗМІ та депутатів Луцької міської ради.

Читайте також: Лучани скаржаться на суцільну темряву в квартирах

Враховуючи окремі нарікання на походження неприємних запахів з мереж зливової каналізації, департаменту муніципальної варти, КП “Луцькводоканал” та ЛСКАП “Луцькспецкомунтранс”, як балансоутримувачу міських мереж зливової (дощової) каналізації, доручено посилити контроль за фактами самовільних зливів з вигрібних ям у зливову каналізацію у районах приватної забудови (вул.Героїв УПА, Заньковецька).

Щодо можливого поширення неприємних запахів з очисних споруд КП “Луцькводоканал” в с.Липляни Ківерцівського району, підприємству було дано доручення повторно зробити аналіз якості атмосферного повітря на межі санітарно-захисної зони мулових карт (500 м). Довідково, у 2017-18 роках в період найбільшого поширення неприємних запахів у місті аналогічні дослідження якості повітря показали, що викиди від мулових карт очисних споруд в межах норми.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити