image
 |  9 10 Червня 2021 | 21:40

Три дні у наметах: 65-ті туристичні змагання завеpшились на Волині (ВІДЕО)

Туристичні змагання тривали впродовж трьох днів на березі озера Велимче у селі Соловичі Ковельського району.

Про це розповідала «Суспільному» заступниця директора Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства Катерина Павлюк.

У 65-у туристсько-краєзнавчому зльоті учнівської молоді Волині взяли участь 170 школярів.

Перше випробування на експедиційному маршруті – орієнтування на місцевості за картою. На виконання другого завдання з геології науковець Олександр Вовк дав 10 хвилин. Дітям потрібно було правильно визначити назву порід і мінералів.

Далі за маршрутом — станція «Фольклор та етнографія». Тут учасники змагань описували рушник, давали характеристики фольклорним зразкам та відповідали на тестові завдання.

На екологічній станції стали у нагоді знання з хімії та географії. Капітанка команди з Володимира-Волинського Христина Фель каже:

«Наша команда на екологічній станції визначала прозорість води, рівень PH, описували озеро та навколишню місцевість.»

На станції «Географія» туристи визначали формулу лісу. Після проходження експедиційного маршруту команди відтворили елементи волинського весільного обряду. Завершилося змагання смугою перешкод.

За результатами цього туристичного зльоту педагоги формуватимуть команду, яка візьме участь у Всеукраїнському змаганні. Відбудеться воно 7 серпня на Закарпатті, розповіла Катерина Павлюк.

Нагадаємо, 5 червня на Волині розпочався регіональний етап Всеукраїнського фестивалю «Студентська республіка». Захід відбувся в таборі «Сонячний» у селі Гаразджа біля Луцька. Участь у фестивалі взяли 200 студентів із закладів вищої освіти Волинської області, а також студенти з Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку закривають кіностудію, якій майже півстоліття

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити