image
 |  0 23 Липня 2018 | 08:49

Три підприємства заборгували бюджету Нововолинська більше 9 мільйонів гривень

Три підприємства заборгували бюджету Нововолинська дев’ять з половиною мільйонів гривень. Такою є сума податкового боргу до казни міста за підсумками першого півріччя 2018 року.
Про це інформує сайт Нововолинської міськради, - передає «ВолиньUA».
До того ж, спостерігається негативна тенденція до нарощення боргу.
Саме тому Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков провів робочу нараду з питання погашення податкового боргу до міського бюджету.
Основними боржниками, котрі негативно впливають на рівень виконання доходів бюджету міста, є підприємство «Оснастка-Сервіс», ДП «Волиньвугілля», Шахта №1 «Нововолинська».
Відтак, міський голова наголосив на активізації роботи відповідних служб із боржниками.
«Мене не влаштовує ситуація, що склалась, і та пасивна позиція, яку ми зайняли. Сьогодні потрібно спільно думати, звідки поповнювати бюджет, а не нарощувати борги. Через мільйонну заборгованість перед комунальними підприємствами місто постійно у підвішеному стані. Якщо «Волиньвугілля» та шахти не розрахуються із водоканалом, а заборгованість на сьогодні три мільйони гривень, ми ризикуємо залишитись без води. Тому потрібно активізувати судову тяганину. Якщо боржники не планують повертати заборговане, потрібно стягувати його через суд», - зауважив Віктор Сапожніков.

За результатами наради, поставлено низку завдань та заплановано засідання робочої групи з питань сплати податкових та інших обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів, на яке запросять директорів найбільших підприємств-боржників міста.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця року автовласники знову почнуть отримувати «листи щастя»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити