image
 |  0 23 Жовтня 2020 | 15:42

Тримав машину у гаражі: в Україні причепурили славнозвісний автомобіль «Волинянку» (ФОТО)

Подібні екземпляри знайти все складніше, але удача посміхається справжнім професіоналам. Київські реставратори з клубу Old Car Service привезли з центру країни непогано збережений ЛуАЗ ранніх серій - у рідній фарбі! Днями його, як кажуть водії, "поставили на хід".

Про це пише 24 канал.

Це луцький всюдихід однієї з ранніх модифікацій – у версії “969А”, з прямим капотом і утилітарним, мало не “вантажним” інтер’єром. Рідкісну машину знайшли у далекому селі Черкаської області. Перший – до речі, і єдиний – власник тримав машину у гаражі. Дбайливий селянин наїздив на ній з 1976 року лише 41 тис. км. Після покупки “Волинянку” привезли до Києва на лаветі, оскільки з двигуном були певні негаразди.

Однак, кілька днів тому всі неполадки було усунуто, і після багаторічного простою машину завели і протестували у русі. Реставратори відзначають жвавість машинки, легкість управління і незвичні відчуття при роботі кермом.

Вражає комплектність даного примірника: на місці рідні сидіння, залишилася недоторканою світлотехніка, і навіть автономний бензиновий опалювач, який власники часто викидали або модернізували до непізнаванності, стоїть на своєму місці під капотом. Цікаве доповнення до заводської комплектації – в бардачку лежали двійко газет, датованих початком червня 1977 року…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівництво лісгоспу на Волині заплатить штраф за недопуск екоінспекторів (ФОТО)

На перший погляд, особливої цінності цей автомобіль не має, адже це звичайнісінькій серійний екземпляр, щоправда, у гарному стані. Проте, саме в цьому і є його цінність, оскільки абсолютна більшість ЛуАЗиків першого покоління, якщо і дожили до наших днів, то у спотвореному вигляді. За словами реставраторів київського клубу, в машині працюють усі системи і агрегати. Навіть брезентовий тент був рідним, але коли машину витягли на повітря, він швидко зруйнувався.

Подібний автомобіль є сенс відновлювати до музейного стану, і не тільки тому, що це буде дешевше, а й через його максимально можливу автентичність. У подальшіх планах – повернути машині рідну “гуму”, а ось із перефарбуванням поки що вирішили не поспішати, адже рідна фарба на кузові теж багато чого варта. Авто24 навіть знає, в якому музеї цю машину незабаром можна буде побачити. Зберігачі фондів обіцяють, що газети як свідки епохи так само лежатимуть у бардачку…

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити