image
 |  0 31 Січня 2020 | 18:05

«Тримай 5!»: Укргазбанк став першим партнером держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%*

Фонд розвитку підприємництва підписав з Укргазбанком першу угоду щодо державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» для українського бізнесу, повідомляє Міністерство фінансів.

«Таким чином, державна програма, створена за ініціативи президента Володимира Зеленського, уже має надійного партнера в особі Укргазбанку, який допоможе забезпечити малих підприємців доступними фінансовими ресурсами для розвитку своєї справи», – йдеться в повідомленні Міністерства фінансів України.

«Ми першими долучилися до співпраці з Фондом, а тому вже з 3-го лютого державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» стане доступною для кожного підприємця. Фінансування зможуть отримати як і бізнесмени з досвідом, так і новачки. Це нові робочі місця, це мільярди інвестицій в економіку, це поступове покращення ділового і звичайного життя в цілому», – зазначив заступник голови правління Укргазбанку Євген Мецгер.

Реалізація цієї програми передбачає створення низки інструментів здешевлення та доступності кредитів, а це:

Здешевлення кредитів шляхом компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9% річних за кредитами у національній валюті (додатково сплачуватиметься комісія банків у 0,5-1%). Відсоток залежить від розміру та типу бізнесу:

⮚ 5% річних – якщо виручка до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця протягом першого кварталу;

⮚ 7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн грн;

⮚ 9% річних – для бізнесу з виручкою до 50 млн грн;

При цьому, для підприємців, які отримали кредит за програмою під 7% або 9%, ставка знижується на 0,5 в.п. за кожне створене робоче місце (але ставка не може бути нижчою за 5%).

Надання часткових гарантій за кредитами, наданими мікро та малому бізнесу, якщо у них не вистачає застави (оплата за гарантію становить 0,5% від розміру кредиту).

За попередніми оцінками Міністерства фінансів, близько 50 000 позичальників зможуть взяти участь в цій програмі вже у 2020 році, що сприятиме зростанню рівня зайнятості в Україні, розвитку інноваційних та ефективних підприємств, а відтак розширюватиме податкову базу та збільшуватиме доходи до державного бюджету України, що дозволить безперебійно фінансувати Програму.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити