image
 |  0 3 Січня 2018 | 10:08

Триває співпраця сільських активістів Волині та Львівщини 

Мешканці села Біличі, що на Іваничівщині, налагоджують плідну співпрацю із активістами села Деревня Жовківського району Львівської області. Напередодні нового року обговорювали план дій на наступний рік.
Про це йдеться на офіційній сторінці села Біличі Іваничівського району у Фейсбук.
Громадська організація «Біличанка», яка веде активну діяльність у селі Біличі Іваничівського району, продовжує радувати все новими здобутками. Так, минулих вихідних у приміщенні місцевого клубу відбулася зустріч біличівських активістів та художньої самодіяльності із ініціативною групою із села Деревня Жовківського району Львівської області, лідером якої є Богдан Зелений. Саме з ним Вікторія Сливка, співзасновник ГО «Біличанка» та активіст села Біличі, познайомилася під час піврічної навчальної програми «КОЛО: креативний осередок лідерів», яка є частиною програми «Долучайся!», яку реалізовує міжнародна неурядова організація Пакт в Україні за фінансової підтримки USAID (Агенства США з міжнародного розвитку).
Хоча Богдан та Вікторія - представники різних областей, проте вони стикаються з дуже схожими проблемами у своїх рідних селах: низька громадська активність, пасивність молоді, відсутність повноцінних закладів для проведення дозвілля, масовий виїзд молоді за кордон тощо. Тому вони вирішили об'єднати свої зусилля та обмінятися досвідом задля покращення добробуту у своїх населених пунктах.
Так, виникла ідея реалізації спільного проекту, який було подано на конкурс малих грантів від громадської спілки «Громадські ініціативи України» та був відібраний конкурсною комісією.
Ця зустріч стала початком співпраці активістів сіл Біличі та Деревня. Було обговорено основні заходи за проектом, визначено дати проведення спільних святкових програм; кожна сторона поділилася також своїм попереднім досвідом, планами на майбутнє. Уже у січні 2018 року відбудуться спільні святкові концерти як уселі Біличі, так і у Деревні.
До речі, Вікторія та Богдан у 2018 році також співпрацюватимуть у рамках ще одного проекту «Партнерство заради громадської активності жителів сіл Деревні і Білич», який подавався ними для конкурсу проектів для учасників програми «КОЛО: креативний осередок лідерів». Конкурсна комісія також затвердила індивідуальний проект Вікторії, який має назву «Влада громади: інструменти впливу».
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити