image
 |  0 19 Червня 2022 | 11:52

Тривожний дзвінок: чому поспішають з «гендером»

Тривожний дзвоник: спроба ратифікувати в час війни Стамбульську конвенцію. Керівництво Ради поставило питання в порядок денний на понеділок 20 червня.

Про це пише Оксана Савчук, народний депутат України від ВО "Свобода".

Поряд із нормами, спрямованими на боротьбу з домашнім насильством, конвенція впроваджує поняття “гендер”, як момент самоідентифікації людини (стаття 3). Фактично це дозвіл ігнорувати наявність біологічних статей, які характеризують жінку або чоловіка. Намагання ввести третю невизначену стать. А далі почнеться навчання наших дітей нестереотипним гендерним ролям (стаття 14 конвенції).

Переконана, що ця норма несе загрози. Спотворює у свідомості молодого покоління своєї статевої ідентичності, популяризує одностатеві сексуальні стосунки.

Відмовились від ратифікації Стамбульської конвенції: Великобританія, Чехія, Латвія, Литва, Словаччина, Туреччина, Угорщина, Болгарія, Вірменія тощо. Розумію, що наші партнери зі США позитивно ставляться до таких законодавчих нововведень. Однак в українському суспільстві такі норми сприйняті не будуть і викличуть конфлікт та протистояння. В час, коли як ніколи наша сила в єдності. Переконана, розгляд Конвенції потрібно зняти з розгляду і не гратися в такі питання в час війни. Всеукраїнська Рада Церков вже звернулась до спікера з проханням не розглядати дане питання.

Занадто багато питань влада ставить на паузу, кажучи «не на часі»: заборона московського патріархату, реальне і швидке покарання колаборантів, перехід на повний український контент у мовленні, освіті та житті. Чому ж поспішають з «гендером»?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти втратили за добу 250 осіб та гелікоптер

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити