image
 |  7 22 Серпня 2020 | 18:14

Трудові мігранти, які повернулися через пандемію, не можуть знайти роботу

Українським заробітчанам, які спецрейсом вилетіли на роботу в Естонію та порушили умови самоізоляції – загрожують штрафи й вислання з країни.

Про це заявили в місцевому МЗС.

Це один з багатьох епізодів, констатують фахівці. Після запровадження карантинних обмежень в ЄС сотні тисяч трудових мігрантів повернулися в Україну. Значна частина досі в пошуках роботи, передає "5 канал".

"Загалом ми оцінювали трудову міграцію разом з маяковою і постійною на рівні 7,5 мільйона осіб. Максимум – на піку. З них майже 3 мільйони – люди, які мають реальний статус за кордоном, працюють легально… Решта мають короткострокові контракти, переважно в Польщі. І значна їх частина в Україні. Тому можна говорити про кількість від декількох сотень тисяч до 2 мільйонів максимум", – говорить експерт програми "Внутрішня та зовнішня політика" Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З вересня ціни на овочі та фрукти почнуть здорожчання: озвучили прогноз (ВІДЕО)

Президент Асоціації адвокатів України Зоя Ярош додає: "Їх повернення свідчить, що в нас збільшилась кількість трудових ресурсів. Але чи зможуть вони знайти роботу при такому спаді економіки – на мій погляд, шанси не великі".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити