image
 |  4 20 Грудня 2019 | 16:24

«Це були кримінальні розбірки», - Шпига про стрілянину на луцькій автомийці

Судова система не ідеальна. Всі підозрювані у стрілянині на луцькій автомийці уникнули покарання та перебувають на волі. Поліція продовжує обіціти притягнути до відповідальності винуватців.

Про це в інтерв’ю повідомив Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига.

Стрілянина на луцькій автомийці, нагадала багатьом 90-ті роки, коли поліція не мала управи на розгул криміналітету. Схоже тепер настали такі ж часи. Підозрювані є, здавалось би винні також, однак жоден не перебуває під вартою.

«Безперечно, це були кримінальні розбірки. Обидві сторони конфлікту мають стосунок до кримінального світу. Ми це знаємо і в рамках кримінального провадження це доведено», - коментує ситуацію Петро Шпига.

«Двоє учасників події вже засудженні за зумисне приховування особливо тяжкого злочину. Семеро учасників затримали і арештували», - розповідає головний поліцейський області.

Читайте також: Справа, яка тягнеться місяці: правоохоронці досі збирають докази смертельної стрілянини у Луцьку

Петро Шпига зауважив, що нажаль судова система Украни є недосконалою, тому більшості злочинців уникають відповідальності.

«Зауважу тут про ще один момент. На жаль, ми маємо прикрий випадок, коли суд випускає на волю таких злочинців під різними підставами. Це дає їм можливість впливати на свідків. Від цього в подальшому і залежатимуть прийняті рішення. Але я надіюся, що реформування судової системи дасть позитивний результат і розгляд справи перебуватиме на високому рівні», - зазначив правоохоронець.

Читайте також: Досягнення року: поліція знайшла викраденого кликуна (ФОТО)

Чотири особи досі перебувають у розшуку. Обвинувальні акти щодо 5 осіб перебувають ще в судах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити