image
 |  247 16 Серпня 2024 | 13:01

"Це країна, за яку честь померти": посмертний лист від загиблої госпітальєрки

14 серпня на Харківщині загинула медикиня добровольчого батальйону "Госпітальєри" Олександра Мулькевич з позивним "Майк". Вона потрапила під удар ворожого дрона, коли разом із колегами відпрацьовувала останній день ротації. Наступного дня вони мали повернутися додому.

На прохання Олександри її друзі опублікували на її Facebook-сторінці останнє звернення, яке дівчина залишила на випадок, якщо з нею щось трапиться, - пише ВолиньUA.

У посмертному заповіті медикиня написала, що для воїна найвище щастя – померти в бою.

"Всі ми трохи воїни, хтось на полі бою, хтось бореться з корупцією, а хтось відновлює справедливість в судах, наші люди воюють з невиліковними хворобами, а вчені з гравітацією.Така ми войовнича нація. І дуже палка до свободи.Українці – вільні люди, цього в нас не забрати. Вільні в думках, поглядах і діях. І немає в нас межі. Ні в чому немає. В технологіях чи відкриттях. Все що захочемо – все зробимо", – йдеться у зверненні.

Олександра написала, що їй пощастило народитися в найкращій країні світу Україні – і "це країна, за яку честь – померти".

"А ще краще за неї жити. Жити так щоб за багатьох з нас, по декілька життів. Виховувати маленьких українців в любові до світу та в міці і незламності. Показати їм всю красу Карадагу, сольові шахти Донбасу, терикони, заповідні коси, лимани, найбільші печери і червону руту.Кожен з нас несе всередині світло, не бійтеся його запалити. Ми ще побачимось, все буде Україна!" – зазначила медикиня у своєму посмертному слові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переправляв за кордон за 10 тисяч доларів: на Волині адвокату повідомили про підозру (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити