image
 |  0 6 Квітня 2020 | 09:33

«Це наш Перл-Гарбор!»: Трамп вводить у Нью-Йорк війська

США передбачили «другий Перл-Гарбор» через пандемію коронавірусу, у зв'язку з чим президент Дональд Трамп заявив, що в Нью-Йорк введуть війська.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про екстрені заходи він розповів під час брифінгу в Білому домі в суботу, 4 квітня, передає CNBC.

До міста планують спрямувати 1 тисячу військовослужбовців, оскільки в Нью-Йорку склалася одна з найважчих ситуацій із коронавірусною інфекцією. Трамп також анонсував надсилання апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) у місто і штат Нью-Йорк. Зараз на складах є 10 тисяч таких пристроїв, сказав Трамп.

Президент також повідомив, що «тисячі й тисячі» військових також будуть відправлені на допомогу штатам США. За словами Трампа, до числа відряджених військовослужбовців увійдуть військові медики, медсестри та лікарі.

Інші учасники пресконференції підтримали президента та передбачили США «найважчий період, який можна порівняти з Перл-Гарбором».

За словами головного хірурга США Джерома Адамса, тиждень, на якому очікується пік спалаху захворюваності в країні, «стане нашим Перл-Гарбором».

«Це буде наше 11 вересня. Найважчий момент для багатьох американців за все їхнє життя», – попередив він.

Директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань Ентоні Фаучі також підтвердив, що американців чекає поганий тиждень, і їм потрібно «пристібнутися».

«Багатьох це шокує, це, безумовно, дуже неприємне видовище», – додав він.

Фаучі додав, що поки спалах коронавірус SARS-CoV-2 не перебуває під контролем.

«Це було б помилкове твердження. Але ми з усіх сил намагаємося взяти під контроль», – резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у Франції: померлих понад 7500, з них 2000 – мешканці будинків літніх людей

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити