image
 |  7 30 Червня 2019 | 20:01

«Це не заморожений конфлікт, як деякі хочуть думати», -американський генерал про війну на Донбасі

Росія не йде на загострення бойових дій, оскільки її стримують санкції, вважає американський експерт.

Про це пише УНІАН.

На сьогодні ситуація на Донбасі – це справжній гарячий конфлікт з щоденним обміном обстрілами, констатує генерал армії США, колишній глава ЦРУ Девід Петреус. 

В інтерв'ю «Новому времени» військовий прокоментував питання про те, які додаткові види озброєнь було б корисно отримати ЗСУ, щоб на рівних протистояти агресору. Експерт зазначив "досить хорошу" забезпеченість професійними кадрами та озброєння української армії. Водночас, на його думку, для української армії мало б сенс «посилити захист і методи стримування».

«Адже це не заморожений конфлікт, як в Грузії, як деякі хотіли б думати. Це гарячий конфлікт, де обмін вогневими ударами — щоденна рутина. Росія намагається зберігати його на такому рівні і при цьому не йти на загострення, оскільки санкції ефективно тиснуть на неї», — оцінив Петреус ситуацію на сході України. Девід Петреус очолював Центральне розвідувальне управління США у 2011-2012 роках. До цього він керував військовими операціями на Гаїті, в Боснії, Іраку і Афганістані.

Сьогодні він входить у число керівників інвестиційного фонду KKR і є одним з ключових аналітиків програм військової допомоги США. Генерал також поділився думкою про те, які види американських озброєнь могли б допомогти Україні протистояти російській агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Путіна придбав 80% акцій каналу «Інтер»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити