image
 |  2 16 Липня 2019 | 00:24

«Це нерозумно»: радник Зеленського зробив скандальну заяву про мову на Донбасі

Радник президента України Володимира Зеленського Микита Потураєв заявив, що солідарний з позицією керівника Офісу президента Андрія Богдана про потребу запровадження російської мови як регіональної на Донбасі.

Про це сказав Потураєв в інтерв’ю “Апострофу”.

Він заявив, що запровадження російської мови як регіональної на Донбасі є частиною вимог для зближення з Європою.

Радник президента додав, що “не можна вдавати з себе порядних людей, записуючи в Конституцію, що ми йдемо в ЄС і НАТО, але при цьому голосуємо за закони, які конфліктують з Європейською хартією регіональних мов”. Потураєв назвав це “нерозумно або підло”.

За його словами, якщо українці по-справжньому хочуть стати європейцями, то вони повинні застосовувати ті інструменти, які дозволяють вирішувати конфлікти, оскільки ставлення українців до мов стало причиною сварки з угорцями і румунами.

Читайте також: Чи реалізує Зе-команда відкат декомунізації?

“Слуга народу” повідомив, що він проти скасування закону про функціонування української мови, але вважає правильним провести аудит на відповідність хартії цього закону і закону про освіту.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити