image
 |  2 24 Квітня 2020 | 10:39

Це ваша вдячність? Лікарка присоромила МОЗ за 1500 зарплати і масові скоpочення (ВІДЕО)

Лікарка однієї з психіатричних лікарень України звернулася до Міністерства охорони здоров'я, вимагаючи відповісти на масові скорочення і мізерні зарплати медиків.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Її лист зачитали на брифінгу в п'ятницю, 24 квітня.

«У п'ятницю перед Великоднем видали аванс у розмірі 1500 грн, в моєму випадку замість 4 тисяч. У вівторок після Великодня оголосили, що всі повинні підписати наказ, що готові працювати за мінімальний оклад, в моєму випадку 3800 грн. Сказали, що кожне відділення має звільнити 11 співробітників, у нас з 25. Це ота сумнозвісна подяка медикам, про яку ви говорите на кожному розі? Ви всерйоз вирішили заощадити на психічному здоров'ї нації?» – обурилася жінка.

Степанов запевнив, що міністерство проводить ретельний аудит і перевірку після старту другого етапу медичної реформи. Він зазначив, що не раз звертав увагу на важливість надання психіатричної допомоги українцям.

«Одне з головних завдань, які поставив президент, – це реформування системи охорони здоров'я. Не тільки почати, але і вдало закінчити», – заявив глава МОЗ.
«Медичні працівники не повинні отримувати зарплату на рівні рабства. Я впевнений, що ми можемо зробити висновки після аудиту, щоб лікарі не звільнялися і не закривалася жодна лікарня. Після аудиту ми обов'язково запропонуємо рішення», – пообіцяв він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плюс 477: в Україні – 7647 підтверджених випадків COVID-19, на Волині – 203

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити