image
 |  14 28 Липня 2021 | 16:18

Центр Луцька охоплять тотальним відеоспостереженням

Проспект Волі у Луцьку та прилеглі до нього вулиці будуть максимально насичені відеокамерами.

Про це йде мова у звіті про стан виконання Програми «Безпечне місто».

Департамент муніципальної варти Луцької міської ради закінчує проєктні роботи з побудови нового сегменту Системи по проспекту Волі та прилеглих до нього вулицях, а саме: Глушець, Степана Бандери, Шопена, Коперника, Чехова тощо. Під відеонагляд буде взято: дорожнє покриття, паркувальні майданчики, всі пішохідні переходи, велодоріжки та тротуари, сквери та відпочинкові місця. Також під відеоспостереження потраплять медичні установи та заклади освіти, які дотичні до проспекту.

В рамках реалізації цього проєкту заплановано побудувати близько 12 кілометрів волоконно-оптичних ліній зв’язку (ВОЛЗ), які будуть прокладені по обидві сторони проспекту в землі, з метою уникнення їх пошкодження та дотримання міської концепції щодо зменшення кабелів у повітрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запуск сортувальної лінії у Брищах перекриє весь обсяг сміття з Луцька

Заплановано встановити:

- 12 камер з функцією розпізнавання номерних знаків по проспекту та його перехрестях.

- 10 камер зі смарт-функцією розпізнавання обличчя. Ці камери будуть встановлені на входах в об’єкти освіти та медицини, які дотичні до проспекту.

- 160 оглядових камер відеоспостереження в межах цього проєкту, що дасть можливість диспетчерам пильно стежити та миттєво приймати рішення по усуненню псування комунального майна та тих об'єктів інфраструктури, що будуть встановлені.

У муніципалів сподіваються, що насичена сітка камер вплине і на зниження та повне зупинення на вказаному проспекті та дотичних вулицях поширення так званих "закладок". За їх задумом, проспект Волі в Луцьку має стати найбезпечнішим проспектом в країні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити