image
 |  0 26 Лютого 2020 | 09:19

Центр СНІДу на Волині об’єднають із обласною інфекційною лікарнею (ВІДЕО)

Що буде з медичними установами області, на каналі UA: Волинь розповіли начальник управління охорони здоров'я ОДАІгор Ващенюк та голова постійної комісії облради з питань соцзахисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства Людмила Тимощук.

В ефірі UA: Волинь йшлося про приєднання обласної дитячої лікарні до обласного перинатального центру говорили із Ігорем Ващенюком, начальником управління охорони здоров'я ОДА та Людмила Тимощук, головою постійної комісії облради з питань соцзахисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства. З їхніх слів, на роботу і надання медичних послуг дітям ця зміна структури не вплине.

Натомість колектив обласної дитячої лікарні не згідний з рішенням власника - обласної ради. Як повідомив Сергій Ляшенко, генеральний директор Волинського обласного дитячого територіального медоб'єднання, на зборах трудового колективу було прийнято рішення звертатися до суду за правовою оцінкою рішення депутатського корпусу.

Окрім того мова йшла і про подальші зміни, які очікуються в ході медичної реформи. Зокрема, є концепція розвитку Національної служби крові, яка передбачає створення в області єдиного центру і банку крові. «Але територіально будуть працювати Володимир-Волинська і Волинська обласна станція переливання крові», - розповів Ігор Ващенюк.

Окрім того, планується приєднання центру СНІДу з обласною інфекційною лікарнею. Це попередньо. Можливо об’єднуватимуться психіатричні лікарні.

«Медична реформа вимагає скорочення витрат, тому приєднання-об’єднання будуть, - зазначила Людмила Тимощук. – Окрім того, планується приєднання центру СНІДу з обласною інфекційною лікарнею. Це попередньо. Можливо об’єднуватимуться психіатричні лікарні», - зазначила депутатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не більше 10 – на руки: У апетках Волині закінчуються одноразові маски?

«Кількість ліжок обласного фтизіопульмонологічного центру (протитуберкульозного медоб'єднання) скорочено із 450 до 280. Закрито Луківську та Хотешівську лікарню. Медзаклад у Поворську Ковельського району не закриватимуть, допоки не буде відремонтоване приміщення обласного тубдиспансеру. Ця лікарня використовується для паліативних пацієнтів із туберкульозом (які мають відкриті невиліковні форми хвороби). Зараз в закладі перебуває 24 пацієнти, які є загрозливі для суспільства. Додому вони не підуть, бо вони небезпечні для інших пацієнтів», - розповіла голова постійної комісії облради з питань соцзахисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства. Як каже Людмила Тимощук, туберкульозний диспансер закритий не буде ніколи, бо в нас багато хворих на цю недугу.

Не треба боятися лікарень, які не мають статусу опорних. Система створена, щоб надавати безпечні, якісні послуги пацієнтам. На сьогоднішній день ні управління охорони здоров’я, ні Обласна рада ніяких рішень не те що про закриття, про якість реорганізації чи пщо про закриття, про якість реорганізації чи перепрофілювання приймати не може. Це питання власника - громади», - заначив Ігор Ващенюк говорячи про маленькі медичні установи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити