image
 |  0 15 Грудня 2019 | 08:44

«Цей рік довів: помісна Українська Православна Церква відбулася», – Предстоятель ПЦУ

Довершилось століття боротьби за автокефалію, за відновлення історичної справделивості, за звільнення від неканонічної влади Російської Церкви над Україною.

Про це митрополит Київській і всієї України-Русі Епіфаній сказав у зверненні з нагоди першої річниці Об’єднавчого Собору, який відбувся 15 грудня 2018 року, повідомляє Релігійна правда.

“До того часу поділена штучно, ізольована від повноцінного спілкування зі Вселенським Православ’ям Українська Православна Церква відтак стала 15-ю автокефальною Церквою у Диптиху, рівноправною зі всіма іншими помісними Церквами”, – сказав владика.

За цей рік було здійснено багато досягнень, наголосив Предстоятель ПЦУ, зокрема, утверджено єдність, створено органи управління та механізми взаємодії.

“Попри численні виклики, протидію недоброзичливців й інші перешкоди цей рік довів: помісна Українська Православна Церква відбулася. Сталося це завдики вам: ієрархам, духовенству, ченцям і всім вірним дочкам і синам Православної Церкви України. Завдяки вашій молитві та праці, завдяки взаємній підтримці, завдяки твердості і розсудливості, завдяки любові до Бога, рідної Церкви, до України і до ближніх”.

“Йдімо цим шляхом і надалі. Єднаймо свої зусилля. Нехай Господь благословить новими досягненнями та успіхами новий рік буття Православної Церкви України”, – закликав Предстоятель ПЦУ Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річниця створення помісної церкви: У ПЦУ зібралися на архієрейський Собор

У дописі на Facebook владика додав:

“Я добре пам’ятаю щирі емоції добра, вдячності та підтримки, які вирували рік тому на Софійській площі, де тисячі людей впродовж кількох годин очікували позитивних новин від рішення Собору. І в той день, 15 грудня, сталася справді історична для всіх подія: ми усі разом зуміли засвідчити факт єднання трьох гілок українського православ’я”.

Таким чином, Господь дарував нам справдження мрії багатьох поколінь українців, і за результатами Об’єднавчого Собору, що відбувся у храмі Святої Софії в Києві, ми нині маємо єдину помісну Українську Православну Церкву”.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити