image
 |  4 22 Квітня 2023 | 18:53

Цибуля знову дорожчатиме до нового врожаю

Цього тижня на українському ринку цибулі відновилося зростання цін. Про це GrowHow повідомили аналітики проєкту EastFruit.

За даними щоденного моніторингу проєкту, на сьогодні українські фермери готові відвантажувати ріпчасту цибулю не дешевше 38-45 грн/кг ($1,04-1,23/кг). У середньому це на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Цікаво, що здорожчання не знизило попиту на цибулю. Навпаки — в умовах гострого дефіциту пропозиції місцевої продукції він щодня зростає. У сховищах українських фермерів запаси цибулі порівняно з останніми двома сезонами мінімальні.

Аналітики зазначили, що більшість господарств розпродали вже весь наявний обсяг, а ті, хто має певні запаси, наразі зупинили продажі, нагнітаючи тим самим на ринку ажіотаж серед покупців і відповідно зростання цін.

Сьогодні ріпчаста цибуля в Україні вже коштує в середньому в 3,7 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому, на думку учасників ринку, позитивні цінові тенденції збережуться аж до масового надходження цибулі нового врожаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила повернення грошей за квитки на потяги змінили

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити