image
 |  0 17 Червня 2020 | 13:53

Ціна на нафту знову падає: причини

Ціни на нафту на світових ринках трохи знижуються після впевненого зростання днем раніше. Трейдери уважно стежать за новим спалахом коронавірусу в Пекіні і чекають даних Міненерго США про запаси нафти в країні.

Так 17 червня до 9:00 за київським часом серпневі ф'ючерси на Brent подешевшали на лондонській біржі ICE Futures на 0,74 долара (1,81%) до 40,22 долара за барель. Липневі ф'ючерси на WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до цього часу подешевшали на 0,99 долара (2,58%) до 37,39 долара за барель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині чоловік вкрав стадо худоби

Раніше котирування підтримав прогноз Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), за яким глобальний попит на нафту збільшиться на рекордні 5,7 млн б/д в 2021 році після падіння на 8,1 млн б/д в 2020-м. Угода про скорочення видобутку нафти країнами ОПЕК+ в травні виконувалася на 89%, йдеться в звіті МЕА. При цьому країни ОПЕК виконували свої зобов'язання на 86%, країни не-ОПЕК – на 94%.

У той же час стурбованість ринку викликає зростання кількості нових випадків захворювання в Пекіні.

"Нафта перестала дорожчати через побоювання початку другої хвилі COVID-19, – заявили S & P Global Platts аналітики ANZ. – Ринку нагадали про збиток, який пандемія завдала нафтовому ринку і який МЕА назвала найбільшим шоком для світового енергетичного сектору з часів Другої світової війни".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити