image
 |  2 16 Вересня 2021 | 13:53

Ціни на енергоносії - це зброя Москви, - голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міськраді

Високі ціни на енергоносії - це зброя Москви проти України та Європи.

Про це під час позачергової сесії Луцької міськради заявив голова фракції ВО "Свобода" Микола Федік.

"Ми вже традиційно приймаємо звернення до ЗЕ-влади щодо росту цін на енергоносії. Але нас не чують у Києві. І таке враження, що не почують, поки не стануться якісь кардинальні події. В України відсутня програма енергетичної безпеки та незалежності. Ціни на газ у Європі б'ють рекорди щодня. А що буде, коли запуститься "Північний потік-2"? Ми можемо опиниися в дуже небезпечній ситуації. Енергетика сьогодні - це зброя Москви. У нас же немає навіть розуміння, як протидіяти цій реальній загрозі", - наголосив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьку треба знайти 27 млн гривень для покриття здорожчання електроенергії та газу

Микола Федік також звернув увагу, що шалені ціни на електроенергію та газ неминуче позначаться на вартості товарів і послуг.

"Нам розказують байки як знизили ціну на електроенергію. Навіть якщо ціна на газ і електроенергію для населення залишилась без змін, для непобутових споживачів вона виросла. Звісно, що високі ціни змусять бізнес підвищувати вартість товарів. У підсумку за все заплатить кінцевий споживач з власної кишені".

На думку депутата від ВО "Свобода", щоб стабілізувати ситуацію на ринку електроенергії та газу, потрібно повернути обленерго та облгази у державну власність, припинити знищувати атомну енергетику і загравати з олігархами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити