image
 |  0 30 Січня 2022 | 11:54

Ціни на пальне досягнуть 40 гривень

В Україні знову зросте вартість бензину на АЗС.

Істотне підвищення ціни на паливо очікується в лютому 2022 року. Відповідною інформацією з цього приводу поділилися експерти, за словами яких, скоро частина водіїв не зможе заправляти свої автомобілі, - пише "Апостроф".

Таким чином, аналітики вважають, що в лютому літр бензину переступить позначку в 40 гривень. Також виростить в ціні газ - до 25 гривень. Все це відбудеться на тлі зростання курсу долара.

Крім того, багато в цьому питанні залежить від ситуації на міжнародному енергетичному ринку і державного регулювання цін. Однак експерти не сумніваються, що все обернеться проти українських автомобілістів і їм доведеться платити більше за бензин та газ.

У той же час вони вважають, що підвищення цін на паливо не спричинить подорожчання вартості проїзду в громадському транспорті. Крім того, очікується падіння попиту на автомобілі серед українців, через що на вулицях побільшає пішоходів.

Проте є ще шанс, що паливо почне дешевшати. Однак для цього потрібно, щоб склалися певні умови. Справа в тому, що в основному подорожчання бензину спровоковано зростанням цін на нафту.

Тобто паливо почне падати в ціні тоді, коли нафтопродукти теж впадуть в ціні. У всякому разі в цьому впевнений директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн, який і зробив відповідну заяву.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити