image
 |  5 7 Серпня 2021 | 17:37

Цьогоріч в Україні нарахували 130 фактів торгівлі людьми

В Україні за перше півріччя цього року вже виявлено 130 фактів торгівлі людьми.

"Щодо статистики, то відповідно до інформації Національної поліції, за перше півріччя цього року вже виявлено 130 фактів торгівлі людьми", - заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко сказала під час презентації документального аудіосеріалу "Зі мною це не станеться" щодо торгівлі людьми.

Переважна більшість виявлених випадків торгівлі людьми пов'язана саме з втягненням громадян у злочинну діяльність, на другому і третьому місці – трудова і сексуальна експлуатація наших громадян.

Цього року підрозділам Нацполіції вдалося виявити та ліквідувати 26 ОЗГ саме за напрямком торгівлі людьми, до яких входили 139 учасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська археологічна експедиція на Рівненщині: що знайшли та куди передадуть? (ВІДЕО)

Павліченко закликала всіх, хто знає про ситуації торгівлі людьми чи потрапив у таку ситуацію, повідомляти про такі випадки, звертатися до поліції і соцслужб.

Така інформація буде корисною для інших громадян і використовуватиметься поліцією з метою притягнення винних осіб до відповідальності, розкриття таких злочинів і злочинних груп і покарання всіх тих, хто причетний до таких ситуацій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити