image
 |  0 28 Травня 2020 | 12:04

Туристам, які інфікуються Covid-19 на Кіпрі, обіцяють оплатити відпочинок

На Кіпрі пообіцяли покрити витрати на відпочинок кожного туриста, який інфікується SARS-CoV-2 на острові. Таким чином кіпріоти сподіваються збільшити потік туристів нинішнього сезону.

Про це з посиланням на уряд Кіпру повідомляє ВВС.

У листі, оприлюдненому в середу, уряд заявив, що заплатить за проживання, лікування та харчування пацієнтів і їхніх родин. Туристам "потрібно буде нести лише витрати на трансфер до аеропорту та рейс на репатріацію".

Це частина пакетних заходів, спрямованих на те, щоб повернути туристів на острів, де було зареєстровано відносно небагата випадків Covid-19. За даними університету Джона Хопкінса, країна підтвердила 939 випадків інфікування та 17 смертей.

Минулого року частка туризму в ВВП країни складала близько 15% ВВП, тому уряд намагається якомога швидше повернути мандрівників.

Влада Кіпру заявляє, що в країні наполегливо працюють, щоб не допустити розповсюдження вірусу. Зокрема, що лікарню на 100 ліжок організують спеціально для туристів, які отримають позитивні результати тесту на Covid-19. Окрім того, для родин пацієнтів виділять декілька так званих "карантинних готелів".

Кіпр планує відновити свої аеропорти 9 червня для ряду країн, які вважаються країнами з низькими ризиками, в тому числі Німеччину, Грецію, Ізраїль та Мальту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні введуть ще одну платіжку за електроенергію

Список оновлюватимуть щотижня. Заступник міністра туризму Кіпру Саввас Пердіос заявив, що громадянам Великобританії та Росії, які разом складають понад половину всіх відпочиваюльників на Кіпрі, - швидше за все, дозволять поїхати на середземноморський острів у липні.

Європейські уряди обговорюють, як найкраще відкрити кордони для літнього сезону, коли спалах ховроби відьмйть під контролт на всіх континентах.

Минулого тижня 11 країн-членів ЄС - Австрія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Німеччина, Греція, Італія, Мальта, Португалія, Словенія та Іспанія - погодилися на ряд правил, спрямованих на забезпечення транскордонних поїздок, мінімізуючи ризик зараження Covid-19.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити