image
 |  0 15 Січня 2018 | 16:46

Торік у Литві працювало приблизно 20 тисяч українців

Трудовій міграції з України в Литву сприяє безвізовий рух з ЄС, більші зарплати і добрі умови праці.
Про це 15 січня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
У 2017 році в Литві працювало приблизно 34,5 тисяч іноземців, зокрема приблизно 20 тисяч громадян України. Такими є дані, представлені минулого тижня під час зустрічі за участю президента Литви Далі Ґрибаускайте та представників регіональної влади.
Трудова імміграція в Литві збільшилася торік удвічі проти попереднього року. У 2016 році у Литві працювало 18 тисяч іноземців, зокрема приблизно 10 тисяч з України.
Як кажуть експерти, імміграції з України в Литву сприяє безвізовий рух з Європейським Союзом, більші зарплати та добрі умови працевлаштування. Найбільше українців працює у компаніях-перевізниках та у будівельному секторі.
Критики щораз більшої трудової імміграції побоюються, що цей процес сповільнить збільшення зарплат у країні. Ґрибаускайте зазначила, що її країна не зменшуватиме потік робочої сили з закордону, однак зауважила, що «найважливішим завданням є інвестування у литовців, котрі повертаються до країни».
Торік з Литви емігрувало приблизно 57 тисяч громадян. Число жителів Литви зменшилося з 3,7 млн осіб у 1990 році до 2,8 млн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити