image
 |  2 26 Грудня 2018 | 20:41

У 2018 році на Волині встановлено 3 500 індивідуальних приладів обліку газу

У поточному році ПАТ «Волиньгаз» встановило 3,5 тис лічильників газу. Без обліку у Волинській області залишається 4600 споживачів. Прилади обліку будуть встановлені в наступному році.

Про це інформує прес-служба  ПАТ «Волиньгаз».

На сьогодні «Волиньгаз» спрямовує всі зусилля на встановлення лічильників споживачам, які використовують газ для приготування їжі, тобто користуються лише газовими плитами. В області лічильниками газу оснащено домоволодіння понад 236 тис. квартир разом із вузлами обліку газу (ВОГ), що становить 98 % від загального числа споживачів компанії.

“На Волині залишається встановити ще близько 4 600 індивідуальних лічильників газу, що здійснюється в рамках інвестпрограми, яку затверджує державний регулятор, за кошти, виділені у вигляді тарифу на розподіл природного газу. У 2018 році обсяг фінансування на такі роботи, схвалений НКРЕКП, становить лише 0,5 млн. грн.”, - розповідає директор технічний ПАТ “Волиньгаз” Павло Козюк.

ПАТ «Волиньгаз» планує виконати планові роботи з встановлення 4 600 лічильників лічильників газу в наступному році. 7 грудня 2018 року було затверджено інвестпрограму ПАТ «Волиньгаз» на 2019 рік. Нею передбачено встановлення та заміну лічильників, визнаних непридатними при повірці в кількості 5 938 штук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яний волинянин пропонував патрульним «кругленьку» суму

Згідно з чинним законодавством споживачі газу повинні бути забезпечені приладами обліку до 1 січня 2021 року. Основна проблема, яка виникає в процесі оснащення лічильниками багатоповерхового житлового фонду, пов’язана з відсутністю доступу в газифіковані квартири. Деякі мешканці свідомо відмовляють у доступі для встановлення лічильників, тим самим перешкоджаючи виконанню державної програми.

Відповідно до вимог Кодексу ГРМ, у разі відмови від встановлення лічильників фахівці газової компанії складають Акт про порушення. При цьому важливо розуміти: якщо споживач не забезпечить встановлення лічильника за свої кошти до 1 січня 2021 року, згідно з вимогами Закону Оператор ГРМ буде зобов'язаний припинити розподіл газу на об'єкт без комерційного вузла обліку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити