image
 |  2 11 Листопада 2021 | 14:54

У 2022 році повноваження Волинської ОДА можуть змінитися

У 2022 році Волинська ОДА за своїми повноваженнями може перетворитися у префектуру, а голова ОДА виконуватиме функції префекта.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" повідомив доктор політичних наук, юридичний консультант Асоціації міст України Валентин Малиновський.

Валентин Малиновський наголосив, що адміністративна реформа запізнюється у часі, а запровадження інституту префектів мало відбутися ще раніше.

"Зараз розроблено проєкт закону, що районні та обласні державні адміністрації отримають повноваження префектур, не змінюючи юридичної назви. Тобто посада голови Волинської ОДА залишиться. Але його спектр повноважень зміниться. Він виконуватиме функції префекта. А це означає, що зазнає змін вся структура обласної державної адміністрації. Окремі структурні підрозділи та управління будуть ліквідовані чи об'єднані. Хоча можуть виникнути нові. Значною мірою префект виконуватиме в тому числі функцію колишньої прокуратури, в якої забрали повноваження нагляду за дотриманням законодавства. За моїм прогнозом, закон має всі шанси вступити у дію у 2022 році. Зміни назви голови ОДА чи РДА на префекта не буде. Бо для цього треба вносити зміни у Конституцію. А ось зміна повноважень відбудеться", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Поліщук: Людина повноцінно живе тоді, коли ставить перед собою мету і йде до неї

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити