image
 |  16 4 Березня 2024 | 11:52

У 2023 році аграрний сектор Волині отримав 55 млн гривень грантів

У 2023 році аграрії Волині отримали 55 мільйонів гривень безповоротної фінансової допомоги.

Про це розповів керівник департаменту агропромислового розвитку Волині Юрій Юрченко, - пише ВолиньUA.

Упродовж минулого року основною задачею було збереження потужностей агропромислової галузі. Тож використовували усі доступні засоби, від залучення грантових коштів і створення робочих місць до кредитування агровиробників.

«За 2023 рік в область залучено 55 мільйонів гривень безповоротної фінансової допомоги. Це грантові підтримки на садівництво, модернізацію переробних підприємств та будівництво теплиць», – повідомив очільник обласного департаменту АПР. Зокрема, 20 мільйонів на садівництво, що дало 6 нових робочих місць; 7 млн грн – на будівництво двох теплиць; 26 мільйонів гривень на переробні підприємства (створено 90 робочих місць).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд визнав винною у шахрайстві колишню очільницю районного відділу держустанови з Ковеля

Також залучили грантову підтримку від уряду на умовах співфінансування: сади-теплиці 70/30, переробна промисловість у співвідношенні 50/50.

«Активно наші аграрії користувалися підтримкою міжнародних донорів та програмою USAID АГРО. Минулоріч в рамках програми майже 400 фермерів отримали мінеральні добрива на посівну кампанію. Більше 300 господарників отримали 2 тонни добрива для підживлення ярих та олійних культур», – поінформував Юрій Юрченко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити