image
 |  5 12 Квітня 2023 | 18:13

У 3% обстежених мешканок Володимира виявили рак грудей

За 11 місяців, з початку роботи кабінету мамографії у Володимирському ТМО, у 3% обстежених мешканок Володимира виявили рак грудей.

Про це пише КП "Володимирське ТМО" , - передає ВолиньUA.

За цей час обстежено понад 900 жінок, серед яких у 3% пацієнток виявлено новоутворення в одній чи двох молочних залозах.

Найчастіше звертаються та проходять обстеження жінки віком 35-50 років. Натомість, новоутворення виявлені здебільшого у пацієнток віком 50-75 років.

Мамографія у Володимирському ТМО проводиться безкоштовно за наявності електронного направлення від сімейного лікаря, гінеколога, хірурга чи іншого спеціаліста.

За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров'я, найчастіше рак молочної залози вражає жінок віком понад 40 років. Саме тому, пацієнткам цієї вікової категорії варто обстежувати молочні залози щорічно.

Що довше рак грудей не діагностується, то більше виникає патологічних клітин — відповідно зменшуються шанси подолати захворювання.

Саме тому, профілактичні обстеження у спеціаліста – один із способів своєчасного діагностування раку!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волинській психіатричній лікарні раптово помер військовослужбовець

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити