image
 |  0 19 Квітня 2022 | 08:54

У березні на Волині суттєво подорожчали пальне, одяг, взуття, фрукти та олія

Споживчі ціни в області в березні 2022 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 3,6%, з початку року – на 7,3%, в Україні – на 4,5% та 7,6% відповідно.

Про це інформує управління Держкомстату у Волинській області.

На споживчому ринку області в березні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 4,4%. Найбільше подорожчали фрукти (на 24,6%). Підвищились ціни на рис, соняшникову олію, продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби, макаронні вироби, сири, молоко, сметану, хліб, яйця, безалкогольні напої, м'ясо птиці, кисломолочну продукцію, масло на 18,6–2,0%.

Водночас подешевшали яловичина і телятина, свинина та цукор на 2,7–0,5%.

Одяг і взуття подорожчали на 8,7%, у т.ч. одяг – на 8,9%, взуття – на 8,5%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,6% відбулося за рахунок підвищення цін на оренду житла на 3,2%, послуги з управління багатоквартирними будинками – на 2,5% та утримання і ремонт житла – на 1,5%.

Ціни у сфері охорони здоров’я зросли на 3,8% за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 5,1%.

Підвищення цін на транспорт на 4,5% спричинено зростанням цін на паливо та мастила на 10,2%, проїзд в залізничному та автодорожньому пасажирському транспорті – на 2,5% та 1,2% відповідно.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити