image
 |  2 20 Серпня 2018 | 17:57

У Білій Церкві зловмисники напали на греко-католицький храм

У Клімкіна сподіваються, що правоохоронці швидко притягнуть винуватців до відповідальності.
Про це повідомляє "ТСН". 
У Білій Церкві на Київщині зафіксовано факт перешкоджання будівництву храму Різдва Христового. Споруда має стати першим у місті храмом Української греко-католицької церкви.
Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, в ніч проти 18 серпня група зловмисників повалила бетонну загорожу на місці будівництва культової споруди. "Засуджуючи ці протиправні дії, які шкодять міжнародному авторитету нашої держави, МЗС України висловлює протест та виступає категорично проти подібних проявів розпалювання міжрелігійної ворожнечі. Очевидно, що метою цієї протиправної дії є посіяти страх і невпевненість не лише серед греко-католиків, а й серед вірян інших конфесій", - наголосили дипломати.
Вони назвали подію "підступною атакою" та "посяганням на свободу совісті та віросповідання всіх громадян". У відомстві висловили переконання, що правоохоронні органи України "нададуть належну оцінку цьому ганебному акту та вживуть всіх необхідних заходів для притягнення замовників і виконавців злочину до відповідальності".
У Київській архиєпархії УГКЦ події на масиві "Піщаний", що на вулиці Героїв Чорнобиля, називають жахливою. "Як тільки ми почули, що трапилось, одразу прибули на місце події. Побачили там жахливу лють та ненависть невідомих людей, які нищили власність громади. Агресивні люди чинили розгром на ділянці майбутнього храму, вигукували лайливі слова, погрози та організовано руйнували все, що там було. Просто – жах", - наводить церковний сайт слова очевидця Олександра. Греко-католики також мають відео з місця руйнування церковного майна.
За словами представників релігійної громади, правоохоронці прибули на місце події, однак здебільшого спостерігали і рішучих дій для припинення правопорушення не вживали. "За декілька років наша громада в місті, йдучи на компроміси та комунікацію з місцевою владою, вже двічі змінювала ділянку для будови храму УГКЦ. Але й на теперішній ділянці нам не дають змоги будувати храм місцеві псевдоактивісти, інспіровані різними силами", – констатував канцлер архиєпархії протоієрей Василь Чудійович.
 
https://www.youtube.com/watch?v=4wt7KTGZn7I&feature=youtu.be
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яблучний Спас можуть скасувати

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити