image
 |  106 8 Січня 2024 | 21:43

У білорусі поблизу кордону з Україною будують військове містечко

білорусь будує військове містечко поблизу кордону з Україною, можливо, для розміщення гарнізону для захисту кордону, завершення будівництва очікується до 2027 року.

Про це пише УНН з посиланням на білоруську службу Радіо Свобода.

білорусь будує нове військове містечко за 40 кілометрів від кордону з Україною, де, ймовірно, розмістять гарнізон, завданням якого стане прикриття державного кордону.

Як повідомляє видання, що будівництво військового об’єкту розпочалося у 2023 році та має завершитися у 2027 році. Перша черга будівництва має бути здана вже в березні 2024 року.

Видання зазначає, що будівництво може бути пов’язане із заявами президента білорусі олександра лукашенка в травні 2022 року, який тоді оголосив про створення в Збройних силах "Південного оперативного командування"

Будівництво відбувається на території кількох колишніх дитячих таборів.

Колишній білоруський офіцер, який нині воює в полку Каліновського (зʼєднання в складі ЗСУ) в коментарі виданню зазначив, що нове військове містечко може стати передовою базою на випадок можливого нападу на Україну з півночі – для захоплення Чернігова.

Також військовий експерт Олег Жданов зазначив виданню, що ймовірно, у новому військовому містечку розмістять гарнізон, завданням якого стане прикриття державного кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна атака "Шахедами": збили всі 8 ударні дрони, під Одесою виникла пожежа

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити