image
 |  2 9 Травня 2020 | 23:13

У Білорусі – військовий парад та новий сплеск коронавірусу

У військовому параді в Мінську на честь 75-ї річниці перемоги СРСР у війні з нацизмом брало участь більше 3 тисяч військовослужбовців і понад 150 одиниць техніки.

Над столицею Білорусі пролетіли понад 40 літаків і вертольотів, - інформує БелТА.

У своєму виступі Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав не засуджувати країну за проведення параду, незважаючи на пандемію коронавірусу в світі.

"І нехай цього року військовий парад у Мінську стане єдиним на пострадянському просторі, він пройде на честь всіх радянських воїнів, які визволили світ від нацизму", - заявив він у своєму виступі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Пабєдобєсіє»: діагноз чи пpопаганда? 10 фотофактів, як у Pосії систематично вітають солдат веpмахту (ФОТО)

Тим часом число людей, що заразилися коронавірусом у Білорусі, за добу зросло на 951 особу і перевалило за позначку в 22 тисячі хворих.

Про це повідомляє Інтерфакс-Украина з посиланням на Міністерство охорони здоров'я Белаоусі, - зазначає "Українська правда". 

За останню добу в країні виявили 951 новий випадок захворювання коронавірусом, таким чином загальне число тих, що заразився, склало вже 22 052 особи. 

Станом на 9 травня відомство повідомляє про 126 летальних випадків. У відомстві також повідомили, що на 9 травня одужали і виписані 6 050 пацієнтів, у яких раніше був підтверджений діагноз COVID-19 (на 7 травня - ця цифра становила 5 484 осіб). 

Крім того, в міністерстві поінформували, що всього було проведено 251 771 тисячу тестів на коронавірусну інфекцію, число підтверджених випадків склало 8,8% від загальної кількості проведених тестів. 

"За весь період поширення інфекції на території Білорусі померли 126 (на 8 травня - 121) пацієнтів з низкою хронічних захворювань з виявленою коронавирусною інфекцією", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісня на ніч: Прем'єра – Юлія Собуцька – Маки червоні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити